14 - Terceira, het oosten

<     13 cachepaadjes

 
We kijken naar een strak blauwe lucht als we de gordijnen openen. Onze laatste dag op Terceira belooft wat betreft het weer een mooie dag te worden. Vandaag willen we via het zuidoosten van het eiland naar het tweede stadje op Terceira, Praia da Vitoria.
En onderweg natuurlijk wat speurwerk doen...
We doen weer de nodige halsbrekende toeren om onze naam in de logboekjes te kunnen schrijven en met maar wisselend succes.
   
Menigmaal zien we zelfs van die toeren af. :-) 
De uitdagingen zijn dan net iets teveel van het goede...
Je kent dat wel, de GPS zegt dat je er vlak bij bent maar vertelt er niet bij dat het nog 10 meter naar beneden is langs een steile rotswand. Van die dingen...!
 
Het is niet zo'n heel erg groot eiland dat Terceira en het duurt dan ook niet lang of we rijden Praia binnen.  Misschien komt het door het mooie weer dat dit stadje zo vriendelijk overkomt.
In de haven moeten we zijn en daar is het, anders dan in ons Angra, gewoon gezellig met een kleine maar leuke boulevard en kleurige terrasjes.  We zitten dan ook al snel achter een cola-cinno...

Hierboven en hieronder nog wat foto's van onze beproevingen langs de kustweg in het zuidoosten en wat algemene plaatjes van onderweg. Heel spannend was het allemaal niet.

   
In Praia staat een monument op een hoge heuvel, direct naast de haven. Gelukkig gaat er een weg naar toe zodat we een poging kunnen doen om de hier gelegen cache te loggen. De plaatjes hiernaast zijn vanaf de vindplaats geschoten. Een mooie plek waar vandaan je prachtig over de baai en Praia kunt kijken.

 
Als we na het bewonderen van m'n nieuwe catamaran, die hier in de haven ligt, terugrijden naar Angra, zien nog een soort van stieren-overslag-centrum bij de haven.
Een merkwaardig verschijnsel...
 
 
 
Niet veel later zijn we in Angra en kunnen we de koffers gaan  inpakken voor de terugreis naar Nederland, morgen.
Maar eerst is het even lekker zonnen rond het zwembad en later wat eten in ons favo restaurantje. Ze bieden een gegrilde grouper aan
en een foto daarvan wil ik je niet onthouden. Onze vakantie op de Azoren zit er op, obrigado !
 
 
Alle plaatjes klikbaar en in serie en groot formaat te bekijken
 

<     13 cachepaadjes

 
 
 

 
 

 

 

 

Terceira vandaag

 

 
 

Copyricht Teka fotografie      ▐   Disclaimer   ▐