Dag 1 - naar Ponte Delgada


 
De stem door de luidsprekers bij de gate D60 klonk best onheilspellend toen er werd omgeroepen dat onze vlucht naar de Azoren vertraagd was.
Gelukkig bleek het maar om een kwartiertje te gaan. Stiptheidsacties van Portugese luchtverkeersleiders.
"Ach" zei de dienstdoende purser, "dan vliegen we gewoon wat harder want we gaan natuurlijk wel op tijd zijn."
En zo kwam het dat onze vlucht naar Ponta Delgada op de Azoren gewoon keurig op tijd arriveerde.
Met een tussenlanding op Terceira, het eiland waar we de volgende week heen gaan.
Op de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en het is net 10 uur als we in onze gehuurde 107 van het vliegveld richting hotel rijden.
Het is best nog wel fris en half bewolkt. Niet veel later rijden we al door de smalle straatjes van Ponta Delgada, de hoofdstad van Sao Miguel, het hoofdeiland van de Azoren.
 
De 107 is duidelijk vaker gebruikt en ook al omdat het niet bepaald een grote auto is, is het wel even wennen. Desondanks zijn we al snel bij het hotel.
Een klein uurtje later zijn de formaliteiten geregeld, zijn de koffers uitgepakt en slenteren we al richting de haven op zoek naar een uitgesteld ontbijt.
De nog aanwezige bewolking lost steeds meer op en het wordt lekker warm.
Als we wat later terug zijn in het hotel zijn we toch wel wat kritisch op onze kamer in het hotel.
Weliswaar een prima 2 kamer appartement maar ver van de buitendeur (aan het einde van de toch al lange gang...) en met een wat ge´soleerd balkon.
Gewoon niet echt gezellig. Maar goed, eerst maar eens de omgeving verder verkennen. .

Al gauw blijkt er in en om het haventerrein een keur aan terrasjes en restaurantjes te zijn en in de inmiddels volle zon is het hier prima toeven, temeer als je weet dat een grote bier hier slechts 1 euro kost. We drinken wat, we eten wat en de lange reisdag vraagt z'n tol en al in het begin van de avond zijn we terug in het hotel.

Dan zien we dat er mooie royale kamers nabij het zwembad vrij zijn, met een groot terras in plaats van een balkon en bovendien vlak bij de buitendeur. De ruil was snel beklonken en we konden verhuizen. Dit eerste verslag komt dan ook vanaf ons "nieuwe" terras.

Morgen een foto, voor vandaag is het wel welletjes..

   

 
 
Plaatje klikbaar en in groot formaat te bekijken
 
 
Copyricht 2011-2016: Teka fotografie      ▐   Disclaimer   ▐