2 - naar het westen

 

<   1 naar Ponta Delgada

Als we met onze ochtendkoffie op ons pas veroverde terras zitten, kijken we naar een strak blauwe hemel. Het is heerlijk weer en we besluiten voor onze eerste verkenningen op Sao Miguel naar het westen te gaan. Langs de kustlijn en dan via de kratermeren bij Sete Cidades terug. Onderweg zijn er tientallen geocaches die je zoals bekend vaak naar de leukste plekjes loodsen. Als we wat later op die kustweg zitten richting `Ginetes' blijkt al gauw dat er niets veranderlijker is dan het weer op de Azoren. In no time trekt de lucht dicht en begint het zowaar te regenen. Veel stelt het niet voor maar het wordt er allemaal niet vrolijker op.

De weg langs de zuidkust is bochtig maar biedt prachtige uitzichten over de zee. Inmiddels klaart het ook weer wat op en wordt het allemaal wat vrolijker. De eerste caches laten zich gewillig vinden en zoals verwacht brengen ze ons naar mooie, onverwachte plekjes. Op de meest rechtse foto hiernaast staan we aan de rand van het kratermeer Lagao Azul met een kijkje op Sete Cidades wat aan de oever van het meer ligt. De cache laat zich hier overigens niet echt gemakkelijk vinden...

De multicache "Canary" had wel wat verrassingen in petto. Allereerst flink zoeken naar de eerste aanwijzingen die we tenslotte in een vogelhuisje in een dicht bos vonden.
   
 
Die aanwijzingen brengen ons vervolgens naar de dichte mist van de bewolking boven op een berg. Vreemde ervaring: links en rechts niets behalve mist. Voor en achter hooguit enige tientallen meters zicht. Hoog boven op de berg.... Cache wel gevonden overigens.

   
         
Inmiddels is de 107 bijna van kleur veranderd,. Een paar wegen (of wat er voor door moet gaan) zijn nogal modderig en zeker die naar die vaak onbekende plekjes gaan zijn niet bepaald auto vriendelijk. Dat wordt binnen en buiten wassen....
 
     
 
Als we wat later weer richting het hotel in Ponta Delgada zien we het stadje al blakend in de zon liggen. De laaghangende bewolking waar we al een paar uur last van hadden blijkt zeer plaatselijk. Lekker even relaxen op ons terras met uitzicht op het zwembad -:) en wat later nog maar eens in het havenkwartier heerlijk rondhangen met lokaal amusement en de nodige versnaperingen. Let's call it a day..
 
Alle foto's  klikbaar en in serie en groot formaat te bekijken

<   1 naar Ponta Delgada

 

 
 

Serie: Flores dos Ašores

 

 
 
 
klik om in groot formaat en als
serie te bekijken

 • Sao Miguel vandaag (klik)

     
   
   
   
   
   
   
   


  Copyricht 2011-2016: Teka fotografie      ▐   Disclaimer   ▐