9 - Angra d' heroismo

<     8   Hopping to Terceira

Als we opstaan ziet is het uitzicht vanaf ons balkon veelbelovend (zie foto). Het was echter nog voor het ontbijt in ons nieuwe slaapplekje in Angra d' Heroismo op Terceira dat door een of andere verkeerde beweging m'n rug totaal verkrampt en ik geen kant meer op kan.
Het duurt dan ook even voor het lukt om naar de ontbijtzaal te gaan...

    Wat later gaan we toch maar op stap, de omgeving wat verkennen en juist... wat schatten zoeken. 

Onze "nieuwe" 107 rijdt een stuk beter dan het barrel wat we Sao Miguel hadden. Al snel zijn we door Angra heen en rijden we richting het zuidoosten, langs de kust, Een mooie landelijke omgeving met af en toe een klein dorpje met de inmiddels bekende smalle straatjes en een kroeg naast de kerk.

 
Wel grappig om te zien dat de landerijen hier allemaal ommuurt zijn. Zie de foto hierboven.
In een dorpje net buiten Angra wandelen we wat rond (voor zover dat ging uiteraard), natuurlijk ook een beetje op zoek naar een cache.
Als ik in een een ogenschijnlijk gewoon woonhuis een soort van slagerij zie en wat foto's maak schiet één van de zgn. slagers me aan en begint over de poule des doods, Hij doelde op het aanstaande EK waarbij Portugal, Duitsland en Nederland in dezelfde poule zitten.
Het is nog geen 12.00 uur maar deze meneer was al aardig aangeschoten (het bier stond dan ook tussen het vlees op de tafels) en hij
ging omstandig uitleggen waarom Portugal zou gaan winnen.  Gewoon rustig blijven...  Jammer voor hem verliest Portugal diezelfde avond nog van Turkije maar dat wist hij toen nog niet.

In een dorpje even verderop ligt een cache op het strand, nou ja strand, zeg maar rotsen. Het was even zoeken tot we een grote paal vonden tussen de rotsen die uit 2 helften bleek te bestaan. Dat zijn altijd leuke ontdekkingen...

     
Wat later toch nog even, ondanks de blessure, in het stadje gaan kijken. Wel een leuk plekje dat Angra d' Heroismo. Alleen jammer dat het op een nog al heuvelachtig terrein is gebouwd, je blijft klimmen en dalen, vooral klimmen.. De straatjes zijn er erg nauw zoals we inmiddels gewend zijn maar ze zijn ook nog eens verhard met ouderwetse kassijen en met het drukke autoverkeer wat hier over gaat geeft dat een enorme en bijna constante herrie. Gelukkig zijn er ook rustiger plekjes zoals op het centrale plein waar een leuk terrasje is ingericht.
En hier kost een biertje weliswaar 90 cent maar goed, je moet er wat voor over hebben...
       

Er zijn leuke plaatjes te schieten in Angra, hierboven een kleine selectie. Als het morgen weer wat beter gaat met strompelen gaan we de westkant van Terceira maar eens verkennen...

Alle plaatjes klikbaar en in serie en groot formaat te bekijken
 

< 8   Hopping to Terceira

 
 

 
 
 

Terceira map

 

 
 

 

 
Copyricht Teka fotografie      ▐   Disclaimer   ▐