10 - het Zuidwesten

<     9  Angra d' Heroismo

 
Het is grijs en grauw en het stormt. Het waait echt hard. Het weer is hier tamelijk onvoorspelbaar zoals trouwe lezers van dit blog inmiddels wel zullen weten maar dit hadden we niet echt verwacht. The Azores have it all.  Maar niet getreurd, na het ontbijt gaan we er weer op uit. Naar het Zuidwesten. De weg gaat langs de kust waar we de golven op de rotsen kunnen zien beuken. Bij een aantal caches komen we er ook erg dicht bij. Sommige laten zich met dit weer niet vinden, althans we vinden het iets te tricky op de rotsen. Enkele andere juist wel en zijn vaak verrassend origineel.

   

In het haventje van S.Mateus hangen de mannen zoals we zo vaak gezien hebben weer wat verveeld rond bij een paar kleine kroegjes. De beide buitenlanders die een beetje in hun haventje aan het ronddwalen zijn worden met argusogen gevolgd. Althans zo voelt het. Als we de hier origineel verpakte schat gevonden hebben komen ook nog een paar manshoge honden even kijken wat er allemaal gebeurt...

In een dorpje even verderop ligt een cache op het strand, nou ja strand, zeg maar rotsen. Het was even zoeken tot we een grote paal vonden tussen de rotsen die uit 2 helften bleek te bestaan. Dat zijn altijd leuke ontdekkingen...

     
We komen bij nog een paar uitdagingen. 
Bij de foto > hiernaast was de aanwijzing: aan het einde van het pad boven de zwarte stenen.
Niet echt ongevaarlijk dat cachen...
Wat later gaan we wat ouderwetse gootstenen inspecteren  (foto >>) en even verderop moeten we hout op het vuur gooien. 
Ja, je blijft lekker bezig. 
 
Dan gaat de kustweg het binnenland in en zoals zo vaak is het in de heuvels en bergen zeer mistig. We gaan daarom maar terug naar Angra. Tegenover ons hotel, aan de andere kant van de baai, ligt een grote berg, Monte Brasil. Hier maar eens even kijken.
De 107 brengt ons kreunend en steunend naar boven. Het is ook hier nog wat mistig en je moet goed kijken om ons hotel op de foto hieronder  te herkennen.
Boven op de berg staan nog een paar stukken luchtafweergeschut waarom heen nu een klein museum is gemaakt.

Als we weer beneden zijn gaat het ook nog eens regenen. Tijd om naar binnen te gaan. Lezen, internetten, biertje, dat werk.
Als we de weersverwachting mogen geloven wordt het morgen beter. We zullen zien..
 
Alle plaatjes klikbaar en in serie en groot formaat te bekijken
 

<     9  Angra d' Heroismo

 
 

 

   

Monumento do Avião

 

Relheiras da Fonte do Cão

 

Santa Barbara - O Abrigo

klik op de foto's voor een groter formaat of op de link voor de cachebeschrijving


Terceira vandaag

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Copyricht Teka fotografie      ▐   Disclaimer   ▐