11 - van lampjes en dingen die weer uit gaan

<     10  het Zuidwesten

 
Gisteren was het niet echt mooi weer. Vandaag wel, het ziet er veelbelovend uit. Gisteren brandde er een oranje lampje in de 107 die eigenlijk niet hoort te branden. Vandaag brandt dat lampje nog steeds. Nicht gut dus. En ja, je kent de auto niet en om te voorkomen dat we straks in de middle of nowhere stil komen te staan toch maar eens laten kijken wat er mis is. Het verhuurbedrijf is op een half uur rijden dus dat lijkt de beste optie. De medewerker komt even kijken en merkt op dat het heel normaal is dat er af en toe een waarschuwingslampje gaat branden. Het is immers een Franse auto. Ja, daar had hij wel een punt, zelf nog niet aan gedacht..-)  "Komt bij al deze modellen voor" gaat hij verder en we moeten niet verbaasd zijn als het lampje vanzelf weer uit gaat.  Wel gaat ie voor de zekerheid nog even de olie controleren.
Nou ja, dan er maar op uit met de geruststellende gedachte dat we hem altijd mogen bellen als er toch wat mis gaat.....

   
Nu we toch in het westen van het eiland zijn kunnen we natuurlijk net zo goed hier wat verkenningen doen. Het landschap wordt ook hier overheerst door het fijnmazige net van muurtjes die het land doorsnijden en de wegen markeren.  Regelmatig moeten we stoppen  omdat een kudde koeien naar een andere weide wordt verplaatst. Eénmaal ging het niet om verplaatsing maar om ontsnapping. De kudde was zonder enige begeleiding en kwam dreigend op ons af.... Ja lach maar... Er zat niets anders op dan omkeren. 

In een dorpje even verderop ligt een cache op het strand, nou ja strand, zeg maar rotsen. Het was even zoeken tot we een grote paal vonden tussen de rotsen die uit 2 helften bleek te bestaan. Dat zijn altijd leuke ontdekkingen...

 
Mocht je trouwens nog een huisje zoeken op de Azoren, er staan genoeg "opknappers ".
We vinden nog wat schatten voor we tegen het eind van de middag het hotel weer opzoeken. Bijgaand nog wat willekeurige foto's van deze dag.
 
Wat later gaan we naar een pas ontdekt leuk restaurantje, vijf minuten lopen van het motel. Zo'n familiebedrijf waar moeders zelf kookt (en lekker). Smaakt naar meer...
Morgen maar eens kijken bij de vulkaankraters en geisers. En o ja, het lampje is weer uit...zomaar.
Alle plaatjes klikbaar en in serie en groot formaat te bekijken
 

<     10  het Zuidwesten

Reacties:

 
Janjr says:
5 juni 2012

Je bent er inmiddels toch wel aan gewend dat er af en toe een lampje bij je uit gaat? :)

Ooh, trouwens, bij de Passat gaan alle lampjes aan en uit, de hele tijd, en de navigatie is inmiddels in het Duits...Zal wel iets met het EK te maken hebben...:)
Zag de foto van El op die trap, moet wel een hele overwinning zijn geweest, ziet er vrij steil uit...
Enjoy de laatste paar dagen, voordat je weet zijn jullie weer terug!

 

 
 

 

 

Terceira Vandaag (klik)
 
 
 
 
 
 
 
   

Copyricht Teka fotografie      ▐   Disclaimer   ▐